Torjuntahommat tauolla-Tolvanen täyttänyt tyhjiön

08.02.2021

Torjuntahommat on pysyneet jo jonkin aikaa tauolla, syytä sille tässä nyt ei varmasti tarvi sen enempää enää kertoa. Loppua tälle kirotulle virukselle ei tunnu näkyvän, mutta jos jotain positiivista pitää hakea, niin kaipuu joukkueharjoituksiin on edelleen kova. Vaikka se ikämies ikä kolkuttelee jo nurkan takana,  niin edelleen tuntuu silti siltä, että vielä tässä jonkun pallon eteen saattaisi jopa keretä.

Korona on jättänyt ison tyhjiön kun futistreenejä ei ole. Se tyhjiö on kuitenkin pystytty täyttämään onnistuneesti, kiitos kovalla ammattitaidolla varustetun fysioterapeutti Tuukka Tolvasen, joka on ohjelmoinut "pappaosaston" kuntoon laittamista varsin laadukkaasti. Yksi mielenkiintoinen elementti on ollut se, että kaikki ollaan tehty etäyhteyden kautta Tuukan työskennellessä Tampereella. Todella paljon on ollut siis kiinni siitä, mikä on ollut oma motivaatio tekemiselle. Oman motivaation ylläpitäminen vaatii ainakin sen, että kaikelle pitää olla vahvat perustelut miten ja miksi tehdään. Muuten homma hajoaa käsiin hyvin nopeasti. Perustelupuolella Tuukka on ollutkin arvokas mestari, jolla jääräpäisempikin luonne on saatu käännytettyä positiivisempaan suuntaan.

Kun lokakuun alusta laitettiin hommat tulille, kunto oli jossain huonon ja hyvän välimaastoissa. Lähdettiin liikkeelle liikkuvuusharjoituksista, jotka kertoi aika karua totuutta heti alkuun, että töitä on paljon edessä. Luvassa oli myös syksyn pimeimpinä aikoina peruskuntoa kohottavaa treeniä; juoksulenkkiä ja kuntosalia. Siis juuri niitä asioita joihin itselläni kyllästyminen on tullut hyvin nopeasti. Asia joka on kuitenkin tavallaan jäänyt itselleni "vieraaksi" on ollut nousujohteisuus. Tuukka on rakentanut homman sellaiseksi, että jo kuukauden jälkeen tuntui siltä että: Hei, tässähän on ihan oikeasti jotain järkeä! Muutamat pelivuorotkin ennen koronataukoa tuntui jo sellaisilta, että mies Tampereelta todellakin tietää mitä se tekee.

Ensimmäiseksi välitavoitteeksi asetettiin joulu. Jos kaikki on mennyt hyvin, jouluviikko suodaan aikaa pienelle levolle ja palautumiselle. Harjoittelukertoja oli siihen mennessä omalla mittapuulla kertynyt kiitettävä määrä. Tasaisesti Tuukalle lähettämäni data kertoi valmentajallekin hyvää kieltä; "Oot tehnyt ihan mielettömän hyvää duunia, saat olla kyllä ylpeä itsestäsi!" Ei sitä kieltääkään voi, etteikö Tuukan innostuneisuus tuntunut hyvältä.

Jokaisessa matkassa on aina pienet mutkansa. Jalat alkoivat vuodenvaihteen tienoilla oireilla, mutta niidenkin vaivojen selättämiseen on pystytty etsimään toimivia ratkaisuja. Pieni mutka matkassa on myös antanut jonkinlaisen opetuksen, että sitä mutkaa on turha yrittää vetää suoraksi, vaan on pysähdyttävä kuuntelemaan itseään. Mitään ei voi tehdä väkisin. Etenkin kun ikää alkaa olla jo tarpeeksi, oman kehon tuntemusten kuunteleminen korostuu entisestään. Mutkan suoraksi vetämisellä voi melko varmasti olla huonoja seurauksia.

Nyt helmikuussa peilistä katsoo niin fyysisesti kuin henkisestikin ihan huomattavasti paremmin voiva melkein 35-vuotias alasarjamaalivahti kuin lokakuun alussa. Tuskin edelleenkään kuulun joukkueen kovakuntoisimpiin, kun aina löytyy jotain "nikoroittoja" jotka on vielä jonkun verran enemmän kaheleita, mutta mitäpä näistä. Vyötäröltä on kuitenkin silmämääräisesti hävinnyt joku sentti. Toki siitä on varaa edelleen hävitä muutama lisää kun reppua on kuitenkin mukavampi kantaa selässä kuin tuossa etupuolella. Loppujen lopuksi sisäinen fiilis on kuitenkin paljon tärkeämpää kuin se miltä peilissä näyttää tai mitä vaa'an lukema osoittaa.

Tällä hetkellä olemme tilanteessa jossa harjoitusohjelmaan kuuluu mm. nopeusvoima ja räjähtävyys. Tiedän että nuorempi kaarti ei saa nauruaan tätä lukiessa katkeamaan, mutta siinähän nauratte. Tässä rakennetaan myös yllätystä yhdelle maalivahtivalmentajalle jonka harjoitusten sanavalikoimaan kuuluvat vahvasti "jalat, jalat" ja "räjähtävästi". Tekemistä todellakin riittää, mutta tämä reissu on osoittanut että aika paljon juttuja on mahdollista toteuttaa.

Olen suuresti kiitollinen, että Tuukka Tolvanen lähti auttamaan miestä mäessä. Suosittelen lämpimästi lähestymään miestä jos on tarvetta ammattitaitoiselle fysioterapeutille. Tuukka on äärimmäisen mukava nuori mies jota lähestyessä ei suuremmin mitään patoja tarvitse murtaa, mutta aina sille voi jonkun Kummeli-vitsin heittää vaikka alkuun, niin se on valmis mihin vaan. Hyvin kasvatettu nuori mies siis.

Kiitos Tuukka, että uskot! Työ jatkuu....
Luo kotisivut ilmaiseksi!